Atık Yağlardan Biyodizel Üretimi

Hazırlayanlar:Barış İLÇİN

Proje Özeti

Belediyelerin, hazır yemek tesisleri (Fast food’lar), lokantalar, hazır yemek sanayi, restoranlar, oteller, aş evleri, balık kızartma yerleri ve hastane yemekhaneleri gibi tesislere lisans verirken atık yağların toplanmasını şart koşmasını sağlamak ve bu toplanan atık yağlardan biyodizel elde ederek bunu öncelikle olarak toplu taşıma araçlarında kullanarak giderleri azaltmak ve çevre kirliliğinin önüne geçmeyi planlamaktayız. Biyodizel, kolza (Kanola), ayçiçek, soya, aspir gibi yağlı tohum bitkilerinden elde edilen yağların veya hayvansal yağların bir katalizör eşliğinde kısa zincirli bir alkol ile (Metanol veya etanol) reaksiyonu sonucunda açığa çıkan ve yakıt olarak kullanılan bir üründür. Kullanılmış kızartmalık yağlar ve hayvansal yağlar da biyodizel hammaddesi olarak kullanılabilir. Biyodizel saf olarak veya her oranda petrol kökenli dizelle karıştırılarak yakıt olarak kullanılabilir. Saf biyodizel ve dizel-biyodizel karışımları herhangi bir dizel motoruna, motor üzerinde herhangi bir modifikasyona gerek kalmadan veya küçük değişiklikler yapılarak kullanılabilir.

PAYLAŞ