Pakistan Uluslararası Helal Akreditasyon Konferansı & Fuarı (PAK-IHACE 2021)

TİM'den alınan bir yazıda, T.C. Helal Akreditasyon Kurumu'na atfen, büyük bir Müslüman nüfusu bünyesinde barındıran, helal kalite altyapısının geliştirilmesine ve dünya helal pazarında Müslüman ülkelerin etkinliğinin artırılmasına yönelik çalışmalarda Türkiye'nin önemli bir partneri konumunda bulunan Pakistan'ın Milli Akreditasyon Konseyi (PNAC) ile Helal Akreditasyon Kurumu arasında 14 Şubat 2020 tarihinde helal alanında iş birliğine ilişkin Mutabakat Zaptı imzalandığı belirtilmiştir.

Yazıda devamla, söz konusu iş birliği faaliyetleri kapsamında PNAC yetkililerinden alınan bir yazı marifetiyle, PNAC ve İslam İşbirliği Teşkilatı Bilimsel ve Ekonomik İşbirliği Daimi Komitesi (OIC-COMSTECH) koordinasyonunda düzenlenecek olan I. Pakistan Uluslararası Helal Akreditasyon Konferansı & Fuarı’nın 26-27 Mayıs 2021 tarihlerinde gerçekleştirileceği bildirilmiştir.

"Uluslararası Ticarete Açılan Kapı" başlığıyla tertip edilen organizasyonun geniş katılımcı portföyüyle helal sektöründe yer alan paydaşların etkileşimine olanak sağlaması beklenmektedir. Bu çerçevede, etkinliğin Türkiye'deki iş dünyasını ve ihracatçıları temsil eden kuruluşlara iletilmesinde fayda görülmekte olup organizasyona dair detayları içeren tanıtıcı dokümanlar ekte yer almaktadır.

 

Bilgilerinize sunulur

 

 

Ek: Pak-IHACE 2021 (2 sayfa)

Doküman 1

Doküman 2

PAYLAŞ