Kazakistan Sanal Genel Ticaret Heyeti 29 Kasım-3 Aralık 2021

TİM'den gelen bir yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve TİM organizasyonu ile 29 Kasım – 3 Aralık 2021 tarihleri arasında Kazakistan’a yönelik bir Sanal Genel Ticaret Heyeti düzenlenecek olup, Kazakistan’dan iş insanlarının ortak bir dijital platforma davet edileceği nitelikli sanal iş görüşmeleri gerçekleştirilmesi planlandığı belirtilmiştir.

Tüm dünya ile birlikte ülkemizin de içinde bulunduğu salgın ortamında, ihracatımızı canlandırmaya yönelik iş ve yatırım imkânlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek bahse konu sanal genel ticaret heyetimiz başta Çelik, Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri, Demir ve Demir Dışı Metaller, İnşaat Malzemeleri, Tarım Ürünleri, Hızlı Tüketim Paketli Gıda Ürünleri Makine olmak üzere, ilgili sektörlerde iştigal eden azami 20 firmamızın katılımıyla gerçekleşecektir.

Bahse konu sanal genel ticaret heyetimize katılım yukarıda belirtilen kontenjanla sınırlı olup, başvuru için son tarih 15 Ekim 2021 Cuma günü mesai bitimidir. Başvuru sahibi firmalar, başvuru ve ödeme tarihlerine göre sıralanacak ve azami 20 firmalık kontenjanın dolması halinde başvuru alımı son başvuru tarihinden önce sonlandırılabilecektir.

Heyete ön başvuru için https://delegations.tim.org.tr/event/kazakhstan-2021/company/register adresinde yer alan başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir. Formda belirtilen bilgiler doğrultusunda B2B eşleştirme firması başvuru sahibi firmalara yönelik nitelikli iş görüşmesi yapılıp yapılamayacağına dair bir ön araştırma yapacaktır. Ön araştırmanın olumlu sonuçlanması durumunda firmalar e-posta yoluyla bilgilendirilecek olup, heyete kesin katılım için organizasyon kapsamındaki B2B eşleştirme, tercümanlık, teknik altyapı, reklam & tanıtım giderlerinden oluşan 2.300,00-TL tutarındaki katılım bedelinin firmalara bildirilecek kanallar ile ödenmesi gerekmektedir.

Kazakistan Sanal Genel Ticaret Heyeti kapsamında;

- Heyete katılım her bir firma için azami 3 kişi ile sınırlı olup, ödemeler firma başı olarak alınacaktır.

- Heyete katılımın kontenjanla sınırlı olması sebebiyle, başvuruların son güne bırakılmaması önem arz etmektedir.

- Heyete katılım, başvuru formunun doldurulup ödeme yapılması ile kesinleşmektedir; heyete katılım katılımcı tarafından iptal edildiği takdirde başvuru bedeli iade edilememektedir.

- Türk katılımcı listesi kesinleştikten sonra firma eşleştirme çalışması gerçekleştirilecek olup, yabancı potansiyel ithalatçılar etkinliğe davet edilecektir.

- B2B görüşmeleri esnasında katılımcı firmalarımız eşleştirme yapılan yabancı firmalarla bireysel olarak görüşecektir. İhtiyaç halinde tercümanlık hizmeti verilecektir.

Etkinlik Taslak Programı:

29 Kasım 2021 Pazartesi- Webinar (Zoom programı aracılığı ile- https://zoom.us/)

* Saat detayları netleştirildiğnde, www.tim.org.tr adresinde ve TİM mobil uygulamasında bilgi paylaşımı paylaşılacaktır.

29 Kasım-3 Aralık 2021 - İkili İş Görüşmeleri (Zoom programı aracılığı ile- https://zoom.us/)

Ayrıtılı Bilgi:

Kemal Batuhan YAZICI: kemalbatuhanyazici@tim.org.tr, 0212 454 00 90

Mehmet CESUROĞLU: mehmetcesuroglu@tim.org.tr, 0212 454 04 86

 

PAYLAŞ